top of page

Voorkom nachtmerries: Tips voor betrouwbare bruiloftsfotografie

Van beginnende fotografen hoor ik regelmatig de bezorgde vraag: "Ben je niet bang dat er iets mis gaat op de bruiloft?" 🤔📷 Een leuke (en hele belangrijke!) vraag om eens wat meer over te vertellen. 😄


Het is dè grootste nachtmerrie van iedere fotograaf: beelden missen door technische problemen of beelden kwijtraken… Daarom laat ik tijdens een bruiloft niets aan het toeval over.


📸 Om te beginnen draag ik altijd twee camera's, zodat ik geen enkel moment hoef te missen. Als een van mijn camera's een technisch probleem zou hebben, ben ik direct klaar om over te schakelen naar de ander.


🎥 Daarnaast zorg ik ervoor dat ik altijd extra lenzen bij me heb, zodat ik kan inspelen op verschillende situaties.


💾 Ennn laten we het hebben over de SD-kaarten! Ik schiet altijd met twee kaarten in mijn camera, ook weer als backup voor eventuele technische problemen. Zodra deze kaartjes vol zijn, bewaar ik deze op twee aparte plekken van elkaar.


🖥️ Zodra ik thuiskom na de bruiloft (ja, óók om 1 uur in de nacht🤣) maak ik direct verschillende back-ups om ervoor te zorgen dat de foto's veilig zijn.


Mijn advies aan beginnende fotografen: zorg ervoor dat je vanaf je allereerste bruiloft alles op orde hebt! Neem geen enkel risico als het gaat om het vastleggen van een bruiloft.

Comments


bottom of page